Kansainvälinen GOOD DESIGN –tunnustus LasKos-valaisimelle

Pauli Nieminen (pauli.nieminen a keragroup.fi), 11.1.2015

GOOD DESIGN -tunnustuspalkinto on myönnetty Kera Interiorin valmistamalle ja Kristiina Lassuksen suunnittelemalle LasKos-valaisimelle.

Kansainvälisesti menestynyt muotoilija, Italiassa asuva Kristiina Lassus on onnistunut tuomaan valaisimeen selkeästi kansainvälisiä markkinoita puhuttelevaa muotokieltä. LasKos-valaisimia on jo viety Intiaan, Norjaan sekä Unkariin ja viennin odotetaan kasvavan. Kera Interiorille GOOD DESIGN –tunnustus on jo kolmas.

LasKos-valaisimen elegantti muotoilu

LasKos on akryylista valmistettu riippuvalaisin, jonka värivaihtoehdot ovat opaali, kerma ja musta. "Minua on aina kiehtonut epäsymmetrisyys ja tasapaino, rauhallisuus ja monikäyttöisyys. Mietin tuotesuunnittelussani aina paljon myös ympäristöä ja tunnelmaa sekä yhdisteltävyyttä erilaisiin tuotteisiin", Kristiina Lassus toteaa.

GOOD DESIGN Award

GOOD DESIGN Award on maailman vanhin ja yksi arvostetuimmista muotoilutunnustuksista maailmassa. Tunnustuksen myöntää Chicagon arkkitehtuuri- ja designmuseo. Palkinto on perustettu vuonna 1950 MoMAn kuraattorin Edgar Kaufmannin aloitteesta. Palkinnon perustamisessa olivat mukana neljä aikakauden nimekkäintä suunnittelijaa, joista Eero Saarinen ja Charles Eames tunnetuimmat. Palkinto on jaettu 64 vuoden aikana yli 30 maahan ja palkinto on myönnetty esimerkiksi innovatiivisille paperiliittimille ja NASAn avaruusalukselle. Palkinnon kriteereinä ovat erityisesti laadukas, korkeatasoinen suunnittelu, tuotteen toiminnot ja estetiikka.

Lisätietoja

Juha Nieminen
Johtaja
046 850 3122
juha.nieminen a keragroup.fi

Kristiina Lassus
+39-338-1453500
info a kristiinalassus.com
www.kristiinalassus.com

Jaa sivu